Eventet

22.03.2024
Kemi kënaqësinë të njoftojmë se Oda Sllovene e Bizneseve, në bashkëpunim me Spirit Slovenia, Odën Ekonomike Sllovene, KIESA dhe Ambasadën e Kosovës në Slloveni, po organizon Forumin e Biznesit Slloveno-Kosovar dhe Takimet B2B, të cilat janë planifikuar të mbahen më 22 Mars 2024, në Qendrën Nordicë Planika, Kranjska Gora, Slloveni.
26.-31.08.2023
Pjesëmarrja e Kosovës në Panairin e Bujqësisë AGRA 2023 në Gornja Radgona, Slloveni, u organizua nga Oda Sllovene të Bizneseve në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë, Agjencinë për Zhvillimin e Bujqësisë dhe Organizatën GIZ. Ky event i rëndësishëm u pasurua me përkrahjen e Televizionit RTK Kosova nga data 26 gusht deri më 31 gusht 2023. Përkrahja e mediave, së bashku me angazhimin e institucioneve lokale dhe organizatave biznesore, ishte një faktor kyç në pjesëmarrjen dhe promovimin e suksesshëm të sektorit bujqësor të Kosovës në këtë ngjarje ndërkombëtare.
25.-26.10.2023
Oda Sllovene e Bizneseve, së bashku me delegacionin e Kosovës, mori pjesë në ngjarjen e Rrjetit Ndërkombëtar të Biznesit "SEE MEET", e cila përfshinte takime B2B. Ngjarja u zhvillua në Maribor, Slloveni, nga 25 tetor deri më 26 tetor 2023. Pjesëmarrja në "SEE MEET" nënvizon përkushtimin e Odës Sllovene të Bizneseve për të nxitur lidhjet e biznesit ndërkufitar, promovimin e bashkëpunimit ekonomik rajonal dhe përfshirjen aktive në ngjarje të favorshme për rrjetëzimin dhe bashkëpunimin ndërkombëtar të biznesit.
13.10.2023
Oda Sllovene e Bizneseve mori pjesë në një mbledhje të rëndësishme biznesi me temë "Shkëmbimi i pikëpamjeve mbi situatën aktuale socio-ekonomike në Kosovë, klimën e biznesit dhe eksplorimin e zonave ku BE-ja mund të ndihmojë". Ngjarja ka ndodhur më 13 tetor 2023.
13.-17.09.2023
Oda Sllovene e Bizneseve organizoi gjithashtu një vizitë biznesi në panairin ndërkombëtar të tregtisë MOS në Celje, Slloveni. Si pjesë e vizitës së biznesit në MOS FAIR 2023, Oda Sllovene e Bizneseve dhe anëtarët e saj kishin mundësinë të shihnin praktikat dhe teknologjitë më të fundit në: Ndërtimin dhe rinovimin e shtëpive dhe zgjidhjet e qëndrueshme të energjisë, Turizmin: kamping dhe karavane, destinacionet turistike dhe kënaqësitë e kuzhinës, Energjitikën: zgjidhjet dhe pajisjet për energjinë profesionale dhe shtëpiake, si dhe teknologjitë miqësore ndaj mjedisit, Zgjidhjet inovative dixhitale dhe shërbimet biznesi, brenda dhe jashtë vendit, si dhe rimëkëmbja ekonomike e gjelbër, dixhitale dhe fleksibile.
26.-31.08.2023
Në kuadër të rritjes së bashkëpunimit ndërkombëtar dhe promovimit të sektorit të bujqësisë në Kosovë, Oda Sllovene e Bizneseve, në bashkëpunim me Agjencinë për Zhvillimin e Bujqësisë dhe Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rajonal të Kosovës, organizuan pjesëmarrjen e suksesshme të Kosovës në Panairin Bujqësor AGRA 2023 në Gornja Radgona, Slloveni, nga data 26 gusht - 31 gusht 2023.
18.-24.06.2023
Oda Sllovene e Bizneseve ka organizuar një vizitë biznesi në Slloveni nga data 18 deri më 24 qershor.  Qëllimi i kësaj vizite ishte eksplorimi i mundësive të biznesit, krijimi i lidhjeve dhe inkurajimi i formave të ndryshme të bashkëpunimit. Gjatë vizitës, Oda Sllovene e Bizneseve pati mundësinë të punojë me kompani të ndryshme sllovene dhe përfaqësues të ministrive. Vizita përfshinte një sërë takimesh, prezantimesh dhe vizitash në terren me qëllim të promovimit të bashkëpunimit, shkëmbimit të njohurive dhe partneriteteve të mundshme biznesore.
12.06.2023
Oda Sllovene e Bizneseve ka organizuar një vizitë biznesi në kompaninë "Interalumin", një lider në prodhimin dhe shpërndarjen e produkteve të aluminit.
09.06.2023
Një vizitë zyrtare e Odës Sllovene të Bizneseve në kompaninë "M Sora Prishtina" ofroi një mundësi të vlefshme për të eksploruar funksionimin dhe kapacitetet e kompanisë. 
07.06.2023
Oda Sllovene e Bizneseve ka organizuar një vizitë biznesi në kompaninë anëtare Kosmonte Foods, e cila është e specializuar në importin dhe shpërndarjen e ushqimeve të freskëta. Qëllimi i vizitës ishte prezantimi i funksionimit të kompanisë dhe standardeve të sigurisë ushqimore, organizimit efikas dhe stilit të menaxhimit të kompanisë.