Kosova dhe Sllovenia, mundësi të reja për bashkëpunim në bujqësi!

Kemi kënaqësinë t'ju informojmë se sot në Prishtinë, 01 Tetor 2021 - u zhvillua një takim i rëndësishëm midis Ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, Ambasadorit të Sllovenisë në Kosovë, Minca Benedejcic i shoqëruar nga Drejtori i Odës Sllovene të Biznesit , Bajram Fusha, me të cilin diskutoi mundësitë për bashkëpunim të mëtejshëm në sektorët e mbuluar nga MBPZHR, me qëllim të forcimit dhe zhvillimit të mëtejshëm të bujqësisë në të gjithë vendin.

Gjatë këtij takimi, ministri Faton Peci prezantoi prioritetet dhe projektet zhvillimore, të cilat janë planifikuar të zbatohen gjatë këtij mandati, të cilat do të jenë në funksion të zhvillimit dhe qëndrueshmërisë së këtij sektori, i cili është kontribuesi kryesor në zhvillimin ekonomik.

"Ekspertiza sllovene është e mirëpritur si në shkëmbimin e përvojave për menaxhimin e qëndrueshëm të pyjeve ashtu edhe në arritjen e kritereve IPARD në mënyrë që Kosova të ketë qasje të drejtpërdrejtë në fondet e Bashkimit Evropian për avancimin e sektorit bujqësor", shtoi më tej ministri Faton Peci.

Duke falënderuar shtetin slloven për mbështetjen e vazhdueshme që i ka dhënë Kosovës, ministri Peci theksoi se të dy vendet kanë shumë mundësi për bashkëpunim në fushën e ekonomisë dhe bujqësisë në veçanti. Gjatë këtij takimi, ata ranë dakord për krijimin e partneriteteve të reja midis dy vendeve, në mënyrë që të krijojnë mundësi për bashkëpunim midis biznesmenëve nga Kosova dhe atyre nga Sllovenia duke nënshkruar një Memorandum Bashkëpunimi mes dy vendeve në të ardhmen me qëllim të avancimit të bujqësisë dhe pylltarisë sektor.

Në të njëjtën kohë, Ambasadorja e Sllovenisë në Kosovë, Minca Benedejcic dhe z. Bajram Fusha, shprehën gatishmërinë e tyre për të thelluar më tej partneritetin midis MBPZHR, Ambasada e Sllovenisë në Kosovë dhe Odën Sllovene të Biznesit rikonfirmuan gatishmërinë e vendit për të ndihmuar zhvillimin bujqësor të Kosovës.