Lajmet

03.12.2020
Zgjidhjet e Sllovenisë për tranzicionin në ekonominë rrethore Kalimi nga një model linear në një model rrethor ekonomik nuk është më një zgjedhje por një domosdoshmëri. Agjencia sllovene e zhvillimit të biznesit, SPIRIT Sllovenia po organizon webinar: Zgjidhjet e Sllovenisë për tranzicionin në ekonominë rrethore. Bashkohuni me ne dhe zbuloni se si kompanitë inovative sllovene kontribuojnë në tranzicionin në ekonominë rrethore në fushat e tyre përkatëse. Bashkohuni me ne të enjten, 3 dhjetor 2020 në ora 10:00 (CET) https://spirit-slovenia-circular-economy.meetpt.com/
4&5.12.2020
NJOFTIM,   Kemi nderin të i'u informojmë për “Konventën vjetore më të madhe për Menaxherë të Shitjes” që organizohet nga partneri jonë Z. Denis Gafuri, dhe me kënaqësi do ta mbështesim këtë mega event, i cili do të mbahet në platformën Online, në formë të webinarit.  Konventa do të jetë dyditore, dhe do të mbahet me datat 4 dhe 5 Dhjetor 2020.
23-27.11.2020
Të nderuar, Ne jemi të lumtur t'ju ftojmë të merrni pjesë në "Trajnimin intensiv Online mbi Lidershipin dhe Menaxhimin në Industritë Kreative", i cili do të zhvillohet midis 23 nëntorit dhe 27 nëntorit, 2020. Creative Forum.si u bashkua me  Euro-Mediterranean University dhe Shkollën e Menaxhimit IEDC-Bled (IEDC-Bled School of Management) nga Sllovenia në mënyrë që të sigurojë këtë kurs trainimi unik që është i përshtatshëm për këdo nga industritë kulturore dhe krijuese që kërkojnë aftësi menaxheriale, mendim dhe aftësi menaxheriale.
11.11.2020, 11:45 - 14:20
EAC Oda Sllovene e Bizneseve ju fton të bëheni pjesë e eventit për nder të ditës së parë për Industrinë e drurit, takimeve individuale të biznesit (b2b) me pjesëmarrje ndërkombëtare, ngjarja do të organizohet on-line në 11 nëntor 2020 midis orës 11.45 dhe 14.20 në platformën b2match. Nëse jeni kompani ndërtimi ose mobiljesh, arkitekt, dizajner i brendshëm, agjent, shitës me pakicë, tregtar me shumicë. Jeni të mirëpritur të regjistroheni dhe shtoni profilin e kompanisë tuaj përmes b2match KETU, deri më 10 nëntor 2020. Pjesëmarrja është falas.
21-23.10.2020
EAC Oda Sllovene e Bizneseve ju njofton që në emër të bashkpunimit me kompaninë CEO do të organizojë dy panairet e radhës, me këtë rast ju ftojmë të bëheni pjesë e panaireve EXPOKOS dhe AGROKOS të cilat organizohen nga datat 21-23 tetor 2020, në sallat e Hotel Emerald në Prishtinë.
12.10.2020
Të nderuar, Kemi kënaqësi të ju informojmë se të hënën me datë 12 Tetor nga ora 23:10 në Radio Televzionin e Kosovës, në radio emisionin “Profesioni”, i ftuar është Drejtori i Odës Sllovene të Bizneseve, Z. Bajram Fusha. Tema e cila do të shtjellohet gjatë emisionit do të jetë në lidhje me përkrahjen e anëtarëve slloven dhe Kosovar, realizimin e objektivave në vitin 2020 si dhe vështirësitë gjatë kohës së pandemisë Covid-19.
28.09.2020
Në takimin e sotëm me korrespondencë, Qeveria e Republikës së Sllovenisë lëshoi ​​një Dekret mbi urdhërimin dhe zbatimin e masave për të parandaluar përhapjen e sëmundjes infektive COVID-19 në pikat kufitare në kufirin e jashtëm, në pikat e kontrollit të kufirit të brendshëm dhe brenda Republikës së Sllovenisë. Dekreti i ri ndryshon rregullat për renditjen e karantinës në bazë të një rekomandimi nga Komisioni Evropian. Një listë portokalli e vendeve (vendet me një gjendje të përkeqësuar epidemiologjike) është duke u futur, duke zëvendësuar listën aktuale të verdhë. Vendet që nuk janë në listën e gjelbër (vendet e sigurta) ose të kuqe (vendet me kushte të këqija epidemiologjike) janë pra në listën portokalli.
25.09.2020
Qeveria e Republikës së Kosovës, me kërkesë të kryeministrit Avdullah Hoti, në pajtim me Rregulloren e Punës së Qeverisë, ka zhvilluar mbledhje korresponduese (mbledhje elektronike), të 32-tën me radhë, në të cilën ka miratuar dy vendime. Pas shqyrtimit, Qeveria e Republikës së Kosovës ka miratuar kërkesën e Ministrisë së Shëndetësisë, për ndërmarrjen e masave për parandalimin dhe luftimin e përhapjes së pandemisë COVID-19...
14.09.2020
EAC Oda Sllovene e Bizneseve njofton të gjitha bizneset që kanë shprehur interesim për të vizituar dhe për të marrë pjesë në "Panairin e Përgjithshëm Ndërkombëtar dhe Agroindustrial PRISHTINA 2020”, se për shkak të Pandemisë Covid-19, me keqardhje ju njoftojmë se do të anulohet. Ne kërkojmë mirëkuptimin tuaj dhe shpresojmë që 2021 të na gjejë më të motivuar dhe të bashkuar se kurrë.
11.09.2020
"Tradita e gjatë e ndihmës sonë për Kosovën në kohë nevoje është dëshmi e marrëdhënieve miqësore midis vendeve tona dhe popullit", deklaroi Ambasadori Slloven Bojan Bertoncelj në ceremoninë e sotme të dorëzimit me Ministrinë e Shëndetësisë Armend Zemaj. Duke i rezistuar kërcënimit të paparë COVID-19 në të gjithë botën, Sllovenia ka vepruar në solidaritet dhe përgjegjësi duke siguruar ndihmë ndërkombëtare në natyrë dhe kontribute humanitare për organizatat ndërkombëtare (OBSH, UNRWA, ICRC).